Tradicionarius 2024
Foto: Pere Francesch (ACN)

(ACN) Més de 10.500 persones han assistit a la 37a edició del Festival Folk Internacional Tradicionàrius, segons les xifres que han facilitat els organitzadors de l’esdeveniment barceloní, que va començar el 12 de gener i que acaba aquest divendres, 22 de març. En aquests tres mesos el certamen ha ofert 55 propostes de música folk dels Països Catalans, la península Ibèrica i Europa. Els responsables del certamen han mostrat la “convicció” que el festival acaba havent assolit els objectius previstos.

Per a la cloenda d’aquesta edició es preparen dos esdeveniments destacats, la cercavila tradicional de les colles de Cultura de Gràcia i el retrobament del grup Mesclat després de 25 anys. El conjunt oferirà aquest divendres un concert a l’Auditori Jordi Fàbregas amb el mateix propòsit de l’any 1999, agafar la música tradicional i tocar-la amb ritmes contemporanis a partir de cançons pròpies i adaptacions del folklore dels Països Catalans.

En el marc d’aquest Tradicionàrius s’ha convocat la primera edició del Programa d’acompanyament a la creació de música d’arrel SGAE-Tradicionàrius. Un projecte de residència dirigit a solistes o grups emergents perquè explorin camins a partir de l’arrel i la cultura popular.

Un cop acabat el certamen, es reprendrà la programació del CAT Tradicionàrius amb +TRAD primavera 24, un cicle folk de concerts i activitats durant els mesos d’abril, maig i juny.