540 cantaires veterans de 60 anys o més han pujat a l’escenari de L’Auditori per participar en el Canta Gran. Es tracta d’un concert de Nadal de la gent gran que organitza l’Ajuntament de Barcelona i en què participen 30 corals de la ciutat. En aquesta ocasió han interpretat ‘El secret d’Egipte’, una cantata creada per la compositora Anna Campmany i el lletrista David Pintó.

Montserrat Meneses ha estat l’encarregada de dirigir les corals que han participat en quatre assajos. A banda, Toni Viñals ha dirigit la part escènica de l’espectacle. La cantata compta amb la interpretació de dos solistes, Mone Teruel i Clara Moraleda, i una formació de cinc músics que acompanya també les veus dels cantaires.

Després de l’estrena, l’espectacle farà una gira per altres escenaris de Catalunya, tot i que el 24 de febrer tornarà de nou a L’Auditori.

Un viatge per Egipte

La composició parla del viatge d’Agatha Christie i Gertrude Bell amb l’Orient Express. La trobada de totes dues se situa al 1907 al Caire, Egipte. La curiositat les durà fins a la biblioteca d’Alexandria i juntes buscaran el famós llibre perdut fent un viatge pel Nil.

Fomentar l’envelliment actiu

El Canta Gran va néixer l’any 2000 com una proposta musical per fomentar l’envelliment actiu de la gent gran. Des del Departament de Promoció de les Persones Grans del consistori defensen que cantar en grup aporta beneficis físics i psicològics: “És una eina de participació social, manteniment de la salut i desenvolupament personal”.

Què vols saber del Nadal 2023?