La Sala Oriol Martorell de L’Auditori ha acollit ‘In memoriam, concert d’homenatge a Jordi Cervelló’, organitzat pels músics que estimaven el mestre i la seva obra. De fet, com ens ha comentat la filla del compositor, Susanna Cervelló, una de les impulsores del concert, “tot va començar quan molts músics van demanar per tocar al funeral, cosa que no era possible. Per això vam pensar en aquest homenatge”.

Un altre fill de Jordi Cervelló, Josep Cervelló, ha fet una glosa del seu pare abans del concert i ha agraït precisament la participació desinteressada de tots els músics que hi actuaven, entre els quals hi havia algun deixeble. Sempre, en tot cas, vinculats a ell. “El meu pare tenia passió pels intèrprets, perquè deia que sense ells la música no existiria”, ha comentat.

10 músics, set peces

La violista Isabel Villanueva i la pianista Maria Canyigueral han encetat la vetllada musical interpretant ‘La Caula. Sonata da camera’, una de les darreres composicions de Jordi Cervelló. Ha seguit, el violinista Bernat Bofarull ha interpretat la peça ‘Nove profili humani’. També hi han participat el Trio Freixas (Tatevik Khachatryan, violí; Laia Puig, violoncel, i Alba Ventura, piano), el violista Ashan Pillai, els pianistes Enrique Bagaría i Daniel Blanch, i el clarinetista Josep Fuster.

Una mostra representativa de les seves composicions de cambra i per a un sol instrument. “Són tots músics que tenen en el seu repertori obra del meu pare”, ha explicat Susanna Cervelló, qui ha recordat que “el seu llegat és molt ampli perquè aplega obra simfònica, de cambra i de caire pedagògic. I hi ha també els seus escrits, que en el futur publicarem, i que ajudaran a entendre millor la seva obra”.