L’Ajuntament de Barcelona ha creat el Bonus Cultura, un abonament per fomentar el consum cultural a la ciutat. Es posarà a la venda el 13 de juliol amb un valor de 40 €, però, en realitat, l’usuari en pagarà 30 (més 1 € per despeses de gestió). Els altres 10 els posarà l’Ajuntament. Amb el Bonus Cultura es podran fer compres en llibreries, entrades de cinema, espectacles escènics i concerts fins a finals del 2020.

En total, el consistori posarà en circulació 200.000 Bonus Cultura, pels quals destinarà 2 M € del fons covid inclòs al nou pressupost municipal del 2020. Tot i que acaba a finals d’any, es podran comprar entrades per a espectacles posteriors al 31 de desembre. Al juliol es posaran a la venda 50.000 abonaments. A banda, es farà una segona remesa d’abonaments al setembre (150.000), coincidint amb la Setmana del Llibre i les estrenes teatrals.

Bonus Cultura

Com funciona?

L’abonament es podrà comprar al web bonuscultura.com/barcelona. L’usuari rebrà un codi (alfanumèric, codi de barres i codi QR), que es podrà bescanviar als establiments adherits a la iniciativa. Si es fa una compra per un valor superior al Bonus Cultura, caldrà abonar-ne la diferència. Si, en canvi, la compra és inferior als 40 € de l’abonament, l’establiment farà un val de compra personalitzat pel valor diferencial per gaudir en el mateix local durant un temps limitat.

La iniciativa municipal s’ha dut a terme en col·laboració amb ADETCA (Empreses de Teatre de Catalunya), ASACC (Associació de Sales de Concerts de Catalunya), els gremis de llibreters i de cinemes de Catalunya, la Cambra del Llibre de Catalunya i el TresC Comunitat de Cultura.