La Perla 29 ja torna a fer funcions al l’Espai Teatral – Biblioteca de Catalunya. En el marc del Grec, la companyia que dirigeix Oriol Broggi ha estrenat ‘Assedegats’, l’obra que estava assajant just abans del confinament. És la cinquena vegada que La Perla 29 du a escena una peça del canadenc d’origen libanès Wajdi Mouawad.

A ‘Assedegats’ l’autor planteja l’adolescència com un trànsit complex entre la infància i l’edat adulta. El protagonista és en Murdoch, un jove revoltat que sent una irrefrenable necessitat de dir el que pensa del món adult, que li sembla particularment desagradable. La peça és, de fet, un enfilat de monòlegs. Igual d’importants que els d’en Murdoch (encarnat per un sorprenent Guillem Balart) són els d’en Boon (Sergi Torrecilla), un antropòleg forense que, 15 anys després, descobreix un cadàver que resulta ser el d’en Murdoch, company d’escola del seu germà.

Un tercer personatge, la Norvège (Carla Vilaró), una adolescent que no vol sortir de l’habitació pel pànic que té del món exterior, té més d’oníric que de real. Al muntatge hi ha també intervencions preenregistrades de Clara Segura, Ivan Benet i Xavier Ruano.

Profusió d’audiovisuals

Sobre el fet que La Perla 29 recorri novament a Wajdi Mouawad, Oriol Broggi comenta: “He dut a escena també reiteradament Molière, Shakaspeare o Sòfocles… No és cap obsessió, el que passa és que aquí ningú més no toca Mouawad. Em sembla un autor molt ric, que interpel·la el públic amb molts força”.

Tot i que l’ús d’audiovisuals no és nou en els treballs de Broggi, amb ‘Assedegats’ ha donat una volta de clau més. “El confinament ens va fer replantejar-nos-ho. No sabíem com anirien les coses i el Zoom i eines similars ens hi van influir. De fet, hi ha una realització en directe que es projecta en pantalles, la qual cosa permetria veure la funció no presencialment”, explica el director escènic. Efectivament, l’ obra, en cartell entre el 6 i el 17 de juliol, es podrà veure retransmesa en directe al claustre dels Jardins de Rubió i Lluch els dies 9 i 10 de juliol.