ANNA GUARRO, cap de Serveis Educatius del Museu Picasso "Avui estem parlant de 24 tallers, repartits entre 12 entitats del barri diferents i amb un total de 17 espais. Un bon nombre de propostes diferents per a tots els gustos i per a totes les edats." CARME SOLER, il·lustradora "Vas aprenent a mesura que treballes, llavors és quan pots fer un taller o una conferència tot allò que tu saps els hi pots transmetre als altres i els hi estalvies passos."

El Big draw va néixer a Londres fa 14 anys i fa cinc que Barcelona s’ha sumat a aquesta iniciativa en què el dibuix és el protagonista. Tot i que l’impulsor de tot plegat és el Museu Picasso, enguany també hi han participat 13 espais més del barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera com per exemple el Museu de la Xocolata, el Convent de Sant Agustí o El Born Centre Cultural.

En total, el Big draw d’enguany ha ofert 24 tallers gratuïts per a tots els públics per apropar tècniques de dibuix, idees originals, jocs o fins i tot poder dibuixar allò que se’ns passa pel cap mentre escoltem una música determinada.

El Museu Picasso ha estat el centre neuràlgic de la jornada i s’hi han fet diverses activitats, com crear un gran mural fet amb cartolines i pintures de tots els participants. A la plaça de Jaume Sabartés, una de les activitats ha estat dibuixar els propis dissenys per decorar monopatins.