Ha sabut que el senyor Spock és el protagonista d'aquesta samarreta i no s'ha pogut estar de comprar-la. 'Star trek' la va marcar i força durant la seva adolescència. Una etapa, els 80, que ara recorda amb nostàlgia. "La Nintendo. El Tetris. El Comodore. Les cintes de casset que les rebobinaves fent així amb el boli." I no és pas l'única que no pot resistir-se a objectes com aquests. La prova és que cada vegada hi ha més marxandatge i més variat. GERMÁN PUIG, encarregat de Norma Comics: "Jo quan vaig veure 'Els caçafantasmas' per trobar una samarreta em vaig tornar boig. Ara pots aconseguir samarretes, figures, de tot..." Tots aquests elements de la vida quotidiana dels qui van ser joves les dècades immediatament posteriors al franquisme han inspirat en Xavier i l'Anna Gassió per publicar aquest llibre: 'Los niños de EGB y sus padres que eran como niños'. S'hi recull tot el que va marcar aquells que van cursar l'EGB i, de retruc, els seus pares. XAVIER GASSIÓ, escriptor: "Després de la dictadura ens vam trobar amb un ambient de llibertat d'expressió molt nou. I també va ser el pas de l'analògic al digital. I, per tant, van aparèixer els videojocs, els rellotges digitals. Tot aquest món fascinant des del punt de vista tecnològic i de l'oci." No és l'únic llibre que vol captar l'interès dels qui van viure els 80. D'aquí a uns anys, potser, seran còmics com aquests els que despertaran l'enyorança de les noves generacions.

Segons expliquen els autors, l’espai de temps que han plasmat en el llibre va ser “únic” perquè va permetre a dues generacions, a aquells qui, per poc, es van escapolir del franquisme i als seus pares descobrir plegats un seguit de novetats culturals i tecnològiques que van arribar a Espanya fruit de la fi del règim. “Després de la dictadura ens vam trobar amb un ambient de llibertat d’expressió molt nou.” I també va ser el pas de l’analògic al digital. I, per tant, van aparèixer els videojocs, els rellotges digitals. Era un món fascinant des del punt de vista tecnològic i de l’oci que van compartir pares i fills, explica Xavier Gassió, coautor del llibre.

‘Los niños de la EGB y sus padres, que eran como niños’ no és l’únic llibre “revival” que podem trobar ara mateix a les llibreries. Altres obres com ‘Yo fui a EGB’ o ‘Fills dels 80’ evidencien que als que van viure aquella època se’ls ha despertat certa nostàlgia. A botigues com Norma Comics, plenes de marxandatge sobre pel·lícules, sèries i videojocs dels 80, confirmen també que són molts els interessats a obtenir records que evoquin dècades enrere. “Jo quan vaig veure ‘Els caçafantasmas’ per trobar una samarreta em vaig tornar boig. Ara pots aconseguir samarretes de la pel·lícules, figures i de tot”, assegura Germán Puig, encarregat de Norma Comics.