Tot i la baixa de la setmana passada de la cantant i pianista Diana Krall, el Festival Internacional de Jazz de Barcelona va aixecar ahir a la nit el teló amb la intenció de repetir els més de 30.000 abonaments venuts a l'edició anterior. JOAN ANTON CARARACH, director artístic "El festival depèn bàsicament del públic, el públic que paga n'és el principal patrocinador i necessitem el seu suport per continuar fent un festival com el que estem fent: dos mesos, gairebé més de 100 concerts, moltes activitats gratuïtes, moltes classes magistrals..." L'edició d'enguany, a més, estrena padrí: Chucho Valdés. "Chucho Valdés com a regal especial a la ciutat de Barcelona presentarà un projecte únic que naixerà a Barcelona per tenir vida després del concert de Barcelona." CRISTIAN ROLDÁN / ALBA SANTACREU "A causa de la cancel·lació de l'artista candenca, l'actuació inaugural ha estat per al violoncelista Jacques Morelenbaum." Un músic brasiler que als seus seixanta anys és una icona de la música internacional. Ha col·laborat amb artistes com Sting, David Byrne i Julieta Venegas, per esmentar-ne alguns, cosa que l'ha portat a viatjar per tot el món. JACQUES MORELENBAUM, Cello Sam3a Trio "El músico tiene que ir a donde el pueblo está, yo no puedo estar toda mi vida en Río de Janeiro tocando para los cariocas, yo tengo que andar por el mundo. " Aquesta quaranta-sisena edició del festival s'allargarà fins a finals de novembre i portarà el cantant John Legend per primera vegada a la ciutat.

Jacques Morelenbaum va presentar el seu nou projecte, Cello Sam3a Trio, amb qui tot just acaba de publicar el primer LP. Les melodies interpretades pel violoncel suren per sobre dels puntejats de guitarra i els ritmes típics brasilers.

El Festival Internacional de Jazz de Barcelona, que es va inaugurar oficialment diumenge passat amb el concert de la Liceu Big Band, pretén repetir la bona assistència de l’any anterior, amb més de 30.000 abonaments venuts. Per això disposa del mateix pressupost de l’any anterior: un milió d’euros i escaig amb què han programat més de 100 concerts i diferents activitats com classes magistrals o conferències.

El cicle de concerts acabarà a mitjan novembre amb La Locomotora Negra i el cor de gospel The Messengers i presenta com a artistes més destacats: Chucho Valdés, padrí del festival que hi presentarà una peça inèdita; Vicente Amigo; i John Legend, que actuarà per primer cop a la ciutat.