La Biblioteca Gabriel García Márquez continua acumulant reconeixements. Aquest dimarts s’ha conegut que figura entre els set finalistes que competiran pels Premis Mies van der Rohe 2024. L’equipament barceloní opta al guardó en la categoria d’emergents i competirà amb la Plaça i Oficina de Turisme de Piódão de Portugal. El president del jurat, Frédéric Druot, ha destacat de les dues finalistes emergents que “esperonen les polítiques locals del lloc on es troben i serveixen de referent, ja que creen entorns habitables inclusius i de qualitat“.

Pel que fa als cinc finalistes en la categoria d’arquitectura, el jurat ha seleccionat la Plat Contemporary Art Gallery d’Ostrava (República Txeca), el Pavelló d’Estudis del campus de la Universitat Tècnica de Brunsvic (Alemanya), el Col·legi Reggio de Madrid, el Renaixement del convent de Saint-François, a Sainte-Lucie-de-Tallano (França) i l’espai urbà Hage, a Lund (Suècia). El guanyador d’arquitectura i el d’arquitectura emergent rebran un trofeu i una dotació econòmica de 60.000 i 30.000 euros, respectivament. 

La Gabriel García Márquez, millor biblioteca pública del món
És el primer equipament de l’estat que obté aquest reconeixement

Els guanyadors es coneixeran el 25 d’abril

Les obres guanyadores s’anunciaran el 25 d’abril del 2024 en un acte que se celebrarà al centre per a la informació, documentació i exposicions sobre la ciutat, l’arquitectura, el paisatge i l’urbanisme de Brussel·les. Els premis s’entregaran els dies 13 i 14 de maig del 2024 en una cerimònia que se celebrarà al Pavelló Mies Van der Rohe de Barcelona.