Prop d’un centenar d’autors han participat en aquesta edició, més curta que l’any passat, però amb més activitats i diverses novetats. La més important, Carlos Zafón ha pres el relleu de Paco Camarasa. Un dels objectius que ha complert el nou director és fer arribar el BCNegra a un públic més divers: “Volíem que no només s’hi interessés gent que li agrada la novel·la negra sinó gent interessada per la literatura o per explicar històries”.

També han volgut expandir aquesta trobada als barris de Barcelona, per tal que els ciutadans s’impliquin en aquesta cita, que ja fa 13 anys que se celebra i que va arrancar el dia 29. Però sens dubte, un dels espais que més ha satisfet el públic és la Model. Ha estat l’escenari de la clausura i molts han aprofitat per visitar-ne les instal·lacions. 

Des de BCNegra, també han volgut obrir la cita a altres gèneres com el cinema, la poesia o el teatre. A més, els còmics hi han tingut un fort protagonisme i els alumnes del màster en Il·lustració i Còmic d’ELISAVA n’han organitzat una mostra. Durant tota la setmana han fet retrats robot dels ponents i del públic i els han exposat en una de les sales de l’antiga presó.