A Barcelona, cinc sales de música participen a l’Open Club Day. Són la Sala Apolo, la Sidecar, la Soda Acústic, la sala BeGood i l’Slow Barcelona. Totes han organitzat rutes o activitats per explicar com s’organitza un concert. Per exemple, al Sidecar, els assistents han pogut veure en directe com fan el muntatge i la prova de so de l’espai. Després han fet un berenar i un concert a càrrec de Wagner Pa.

La Sala Apolo, que aquest any celebra 75 anys, ha organitzat una visita guiada per explicar totes les curiositats històriques de l’espai. Per exemple, el seu passat com a parc d’atraccions, pista de patinatge o ring per boxejar. També ha convidat els visitants a conèixer els tècnics de la sala, que els han explicat el funcionament de l’espai des que es confirma un concert fins que el grup baixa de l’escenari.

Soda Acústic, BeGood i Slow Barcelona també han preparat rutes guiades per donar a conèixer les interioritats de la sala, gràcies a la col·laboració dels treballadors, que han ensenyat que fan prèviament a un concert. Tot plegat, per reivindicar la feina que fan i promoure la vessant social d’aquests espais.