La pel·lícula de Coixet, ‘La llibreria’ era una de les més nominades (12) i ha aconseguit tres dels premis més prestigiosos de la nit: millor guió adaptat, millor direcció i millor pel·lícula. ‘Estiu 1993′, l’òpera prima de Carla Simón, ha obtingut tres dels vuit premis Goya als quals optava, entre aquests el de millor direcció novella, el de millor actor de repartiment per David Verdaguer i millor actriu revelació per Bruna Cusí. Precisament, aquesta setmana Carla Simón, qui va ser entrevistada al programa Àrtic pel seu llargmetratge, ha guanyat el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria d’audiovisual.

Entre les produccions catalanes, també hi destaca el premi a millor curtmetratge documental per ‘Los desheredados’, dirigida per Laura Ferrés.

La gala ha tingut un marcat to reivindicatiu. Molts dels discursos de la nit han reclamat més presència de les dones al món del cinema. Ha estat una reclamació que s’ha fet molt present amb els ventalls vermells feministes que ha lluït bona part dels assistents. En canvi, en tota la vetllada no s’ha fet cap referència directa al conflicte català i els presos.