A més de la funció més lúdica del Saló, també s’hi poden trobar recursos per estudiants i professionals que volen aprendre més sobre aquest sector. En total hi exposen 115 empreses i entitats, algunes de les quals ofereixen oportunitats laborals. També s’hi fan 35 xerrades impartides per experts del món del cinema i per professionals que hi treballen.

El director del Saló del Cinema i de les Sèries, Àlex Murrull, assegura que qui visiti la Farga de l’Hospitalet aquest cap de setmana “podrà trobar diferents activitats, exposicions, xerrades i expositors que li poden fer descobrir què hi ha darrere d’una producció cinematogràfica”. A diferència de l’any passat, en aquesta edició destaca l’extensa presència de projectes relacionats amb la realitat virtual, i és que la immersió total en les pel·lícules és el pas tecnològic natural del sector en un futur pròxim.

Murrull s’ha mostrat molt satisfet amb l’assistència i la rebuda que han tingut fins ara i, tot i que admet que hi ha coses que es poden millorar, considera que “ho estem aconseguint i que la gent s’ho està passant bé”.