Un estiu més, les famílies tenen un casal d’estiu que integra tots els infants, independentment de la situació econòmica. El casal de la Fundació per a la Integració Social (Fundisoc) incrementa el nombre d’infants en els seus tres espais: els camps de futbol del Muntanyesa, la Guineueta i el Besòs. En aquests primers dies de juliol les xifres han superat els 300 infants per setmana. Amb el lema “Un estiu de tots”, la fundació continua treballant perquè cap infant no es quedi sense casal d’estiu per qüestions econòmiques. Als casals, es treballen els valors i les emocions optimistes i positives.

“Un projecte útil i necessari”

L’horari dels casals és de 9 a 17 h, encara que hi ha acollida gratuïta des de les 8 h. Estan dissenyats per reduir els desavantatges de la desigualtat d’oportunitats. “Hi ha una gran demanda de les famílies, que cada any va en augment”, comenta José Luis Velasco, director de Fundisoc. És un projecte útil i molt necessari per a moltes famílies que sense nosaltres no tindrien cap oferta de qualitat a l’abast”. El projecte té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats, com els clubs que acullen el casal, la Fundació Damm i altres empreses. “Disposem d’ajuts de l’Ajuntament que poden ser del 30, 60 o 90 % segons els recursos de les famílies”, explica Velasco. “A més, des de la fundació també es fa una aportació per ajudar les famílies”.

Infants entre els tres i els 14 anys

L’oferta del casal s’adapta al ventall d’edats entre els tres i els 14 anys. Es basa en l’esport, els jocs, els balls i les excursions. A partir d’aquesta base, treballen valors positius com la convivència i el respecte. També la sostenibilitat i la nutrició saludable, que troben en els àpats, equilibrats, i en què no té cabuda el plàstic. A l’agost, Fundisoc organitzarà també un casal d’estiu coordinat amb Serveis Socials a la zona del Besòs.