El Barcelona Summer Dance 2018 se celebra fins al 27 de juliol a la ciutat. Enguany aquest curs de dansa, que acull el Casinet d’Hostafrancs, celebra la 29a edició. Està dirigit a ballarins de tots els nivells i nacionalitats. Durant el juliol més de 160 alumnes participen en les classes d’aquest curs intensiu d’estiu. Ofereix formació en diverses modalitats, amb alguns dels millors professionals del sector a escala internacional.

Aquest any els alumnes han rebut la visita de Lucy Lummis, una exalumna i exprofessora del curs. Actualment treballa com a directora dels nens actors en el musical ‘El rey león’ a Madrid. Lummis explica que en els càstings “es nota de seguida els nens que han fet coses i els que no”. I afegeix: “Quan t’has obert una mica, això et ve més natural i és més fàcil fer una bona feina amb ells”. Tot i això, recomana aquest tipus de cursos a qualsevol ballarí que vulgui aprendre coses noves i divertir-se.

Alumnat internacional en el Barcelona Summer Dance 2018

Segons Ingve Groven, director del Barcelona Summer Dance, aproximadament el 75 % dels participants són del barri o la ciutat. La resta ve d’altres països. Per exemple, Marina Herrera, una de les ballarines, ve de Costa Rica. Aquesta jove de 20 anys explica que estava buscant un lloc on passar l’estiu i “aprofitar les vacances per poder ballar i mantenir el ritme d’entrenament”. Segons aquesta alumna, el curs “té un ritme i una qualitat molt bons”.

L’edició d’enguany finalitzarà el pròxim 27 de juliol. Com cada any, l’alumnat realitzarà un espectacle per mostrar el que han après. L’actuació estarà oberta a tot el veïnat del barri.