Coincidint amb el primer aniversari de la mort de l’escriptor Carlos Ruiz Zafón, l’Ajuntament de Barcelona ha celebrat un acte d’homenatge en què participen l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president del Grup Planeta, José Creuheras, i la vídua del novel·lista, Mari Carmen Bellver. L’homenatge s’ha plantejat com el tribut de la ciutat a un dels seus escriptors més estimats, que amb les seves obres ha contribuït a la projecció de Barcelona al món.

Barcelona no oblida ni oblidarà mai Carlos Ruiz Zafón perquè forma part de nosaltres, perquè la seva obra ens defineix, ens reconforta i ens hi retrobarem sempre
Ada Colau, alcaldessa de Barcelona

En l’acte també hi han intervingut algunes persones properes a Ruiz Zafón, com els periodistes Josep Cuní, Sergi Dòria i Sergio Vilasanjuán; l’escriptor Eduardo Mendoza, l’agent literària Antonia Kerrigan i l’editor Emili Rosales, que han recordat la figura i l’obra de l’autor. En format tertúlia, tots han tingut l’oportunitat de recordar alguns dels moments viscuts al costat de l’escriptor.

Durant l’homenatge han sonat algunes de les composicions musicals creades i interpretades per Ruiz Zafón i s’han projectat dues peces audiovisuals: un recorregut per la Barcelona literària que va immortalitzar als seus llibres i una selecció de testimonis d’alguns dels seus lectors.