Ciutadans dona el tret de sortida a la precampanya de les municipals, en l’equador del mandat i estrenant Luz Guilarte com a candida.“Colau ha convertit Barcelona en una ciutat sense llei”, ha conclòs la candidata, que considera que després de sis anys de govern dels comuns Barcelona és “una ciutat cada cop més bruta i insegura“. Amb el lema “Nosaltres parlem clar,” Ciutadans vol posar al centre del debat “els problemes dels barcelonins, com la inseguretat i els robatoris”. La formació taronja també ha carregat contra la recollida dels residus porta a porta de Sant Andreu.

En una presentació a la plaça de Molina, Guilarte, acompanyada del portaveu del grup municipal, Paco Sierra, ha criticat “les pujades d’impostos de Colau”, que han fet que “Barcelona sigui cada cop una ciutat més cara”. Cs també ha apuntat als problemes de mobilitat dels conductors per transitar pels “carrils rars, que han complicat la vida als barcelonins”.

Polèmica pel cartell electoral

En la compareixença, Ciutadans ha acusat el govern Colau d’haver intentat impedir que es pengessin diversos cartells electorals amb els lemes “Colau ha convertit Barcelona en una ciutat sense llei” i “L’urbanisme tàctic de Colau i el PSC és un nyap”. Segons ha explicat Guilarte “han intentat evitar que avui sortissin a la llum, utilitzant mètodes poc transparents”. La formació ha explicat que, finalment, sis cartells estan ubicats en diferents punts de la ciutat.

Ciutadans acusa el govern Colau d’haver intentat impedir “amb mètodes poc transparents” la publicació dels cartells electorals