Barcelona ja escalfa motors per a la diada de de Sant Jordi 2023, que enguany repetirà i ampliarà la superilla literària, que sumarà també la Rambla. Un model d’èxit que només va deslluir la pluja. Malgrat les destrosses del temporal de l’any passat, la ciutat no té un pla B per celebrar el dia del llibre i la rosa a cobert si es repeteix un episodi similar. “És molt difícil tenir alternatives per a un espai tan gran”, ha admès el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Prixis.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, ha anat més enllà i ha assegurat que “és impossible” amb les riuades de gent i el volum de la festa.

“Parades professionals i homologades”

La celebració creix i el proper 23 d’abril hi haurà parades oficials des del carrer Gran de Gràcia fins al mar. Per això, el gremi no veu viable adequar un espai tancat per ubicar les parades i els milers de persones que participen en la jornada. Prixis ha recordat que són els paradistes els qui han de “prendre mesures” perquè estem a l’espai públic i exposats a les inclemències del temps.

No obstant això, també s’ha mostrat optimista: “En 100 anys hem tingut Sant Jordis de tot, de pluja i de sol, i ho hem anat trampejant com hem pogut”.

A banda, des del gremi, i per primera vegada, també han donat una sèrie de recomanacions per evitar ensurts. La més important és que “no pot venir ningú sense una parada professionals i homologades”.

Monitorització del temps

El tinent d’alcalde de Cultura ha reconegut que “l’any passat va ser una lliçó per a tothom, tant per a nosaltres com per als professionals del llibre”. Per això, ha assegurat que els dies previs al 23 d’abril, l’Ajuntament de Barcelona monitoritzarà el temps, perquè tothom qui té una parada pugui actuar amb celeritat i previsió davant un possible canvi de temps.