La Rambla se suma a la superilla literària del Sant Jordi 2023, que aquest any repetirà a Barcelona. D’aquesta manera, el passeig emblemàtic tornarà a ser un dels epicentres de la festa i recuperarà les parades de llibres. En canvi, el carrer del Consell de Cent en quedarà fora per les obres a la superilla de l’Eixample, tot i que s’hi podrà passejar. Així ho ha anunciat l’Ajuntament de Barcelona en la presentació oficial de la diada.

Després de la bona acollida de l’any passat, la festa de Sant Jordi repetirà format i se n’ampliarà la zona de parades. En concret, a la Rambla hi haurà parades des de Canaletes fins a l’entrada de la plaça Reial, un espai que, pels llibreters, és un “lloc històric i de gran valor simbòlic” cada 23 d’abril.

La recuperació de la Rambla se sumarà també a altres espais nous, com la part baixa del carrer Gran de Gràcia, on hi haurà parades des dels Jardins de Salvador Espriu fins a la travessera de Gràcia. Tot plegat permetrà guanyar 360 metres lineals de parades, un 10,7 % més d’espai de venda, en comparació amb l’any passat.

Els límits de la superilla literària de Sant Jordi

En el tram central, la superilla literària de sant Jordi tornarà a tallar el trànsit entre la Gran via i l’avinguda Diagonal i els carrers de Pau Claris i Balmes. Tot i això, segons ha confirmat el Gremi de Llibreters, els vehicles podran passar pels carrers de València, Aragó i Mallorca, que queden exclosos de les pacificacions temporals.

Pel que fa al punt concret de la Rambla, es distribuirà en dues parts, segons ha informat el Gremi de Llibreters. A la primera, fins a la plaça Reial, s’hi aplegaran floristes i llibreters. Al segon tram, des de la plaça Reial fins a Santa Madrona, hi haurà les entitats.

La superilla, sense Consell de Cent

El 2022, el carrer de Consell de Cent va formar part de la superilla literària de Sant Jordi però aquest any no hi podrà ser per les obres que l’han de convertir en un eix verd. Tant des del Gremi de Llibreters com des de l’Ajuntament han apuntat que aquest tram no serà hàbil per posar-hi parades tot i que els treballs avancen a bon ritme. En aquest sentit, el tinent d’alcaldia Jordi Martí ha afirmat que seria “prematur” però ha assegurat que estarà “prou passejable per creuar-lo a peu sense problemes”.

La superilla del centre de la ciutat s’instal·larà al carrer només coincidint amb la diada, el dia 23, però també hi haurà parades de llibres i roses en altres punts de la ciutat i davant dels comerços que ho sol·licitin. En aquest cas, les parades podran ser al carrer des del divendres 21 d’abril.