Falta un mes i mig per a una data clau per als llibreters i floristes, la diada de Sant Jordi 2023 a Barcelona, i aquest dijous s’han presentat els detalls en una roda de premsa al Palau Robert. La Cambra del Llibre i el Gremi de Llibreters han explicat com serà el Dia del Llibre i la Rosa el 23 d’abril.

Recupera el minut a minut sobre les novetats del Sant Jordi 2023.

Torna la superilla literària amb una novetat

La jornada repetirà la fórmula de la la superilla literària, amb una novetat destacada: la incorporació de la Rambla a la superilla de Sant Jordi. “La Rambla havia de tenir la mateixa qualitat en el Sant Jordi 2023 que el passeig de Gràcia“, ha assegurat el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí Grau.

Espais reservats per a parades de roses i llibres

A banda de la superilla literària, ja se sap on es trobaran els espais reservats a cada districte per als professionals del sector del llibre i la rosa. Alhora, establiments de tots dos sectors podran situar parades els dies 21, 22 i 23 d’abril.

12:43
   

“No hi ha un pla B per posar-nos tots a cobert” 

Després de les destrosses pel temporal de l’any passat, el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Prixis, ha assegurat que el sector no té un pla B per celebrar Sant Jordi a cobert en cas que la meteorologia no acompanyi. “És molt difícil tenir alternatives per a un espai tan gran”, ha expressat. Per la seva banda, el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí Grau, ha puntualitzat que enguany es monitoritzarà molt bé l’estat del temps perquè “els paradistes puguin actuar amb celeritat i previsió”. “L’any passat va ser una lliçó per a tothom”, ha conclòs.  

12:35
   

Quins carrers quedaran exclosos de la superilla de Sant Jordi? 

La superilla literària de Sant Jordi tornarà a tallar el trànsit entre la Gran Via i l’avinguda Diagonal i els carrers de Pau Claris i Balmes. Tot i això, segons ha confirmat el Gremi de Llibreters, els vehicles podran passar pels carrers de València, Aragó i Mallorca. 

12:27
   

Barcelona augmenta un 10 % l’espai disponible per a llibres i roses  

La incorporació de la Rambla i de Gran de Gràcia a la superilla literària de Sant Jordi permetrà augmentar un 10 % l’espai disponible per a parades de roses i llibres. Ho ha confirmat el tinent d’alcaldia de Cultura, Jordi Martí Grau,  que també ha celebrat que la Rambla torni a formar part de la superilla. “La Rambla és l’espai simbòlic de Sant Jordi”, ha conclòs Martí.  

12:18
   

Així serà la superilla literària a la Rambla  

El Sant Jordi tornarà a viure’s a la Rambla. Segons ha anunciat el Gremi de Llibreters, fins a la plaça Reial s’hi aplegaran floristes i llibreters. Mentre que des de la plaça Reial fins a Santa Madrona hi haurà les entitats.  

Sant Jordi 2022 barcelona
Foto: Vicente Zambrano

12:09
   

La Rambla se suma a la superilla literària de Sant Jordi 

La superilla literària de Sant Jordi es consolida a Barcelona amb una gran novetat. Aquest 2023 s’hi afegeix la Rambla des de Canaletes fins a Colom, després de quedar-ne al marge l’any passat arran de la covid. Enguany el passeig de Gràcia serà el punt de la superilla de Sant Jordi amb més parades. A diferència de l’edició del 2022, el Consell de Cent en queda al marge per les obres. A més, també es crea un punt de venda a Gran de Gràcia.  

sant jordi 2022 barcelona

11:55
   

Les parades de flors i llibres tornaran als carrers del 21 al 23 d’abril 

Les parades de la superilla de Sant Jordi només es podran col·locar el diumenge 23 d’abril, però hi haurà altres espais que podran tenir parades des del divendres anterior i, per tant, durant tres dies: 21, 22 i 23 d’abril. Locals i comerços que tinguin llicència, així com entitats i associacions habilitades, podran situar la parada davant del seu establiment. A banda, el públic general també podrà instal·lar paradeta en alguns espais i carrers de la ciutat. 

11:43
   

Barcelona repetirà la superilla literària de Sant Jordi  

Barcelona repetirà la superilla de Sant Jordi. Tal com us va avançar betevé fa uns dies, aquest 23 d’abril es pacificaran temporalment alguns carrers del centre de la ciutat per instal·lar a la calçada parades de roses i llibres.  

 

11:35
   

Bon dia, soc la Jessica Moreno i us informaré en directe de totes les novetats relacionades amb la diada de Sant Jordi.