cartell Mercè 2022 David de las Heras

L’artista plàstic i il·lustrador David de las Heras és l’autor del cartell de les Festes de la Mercè 2022 a Barcelona. La presentació del cartell s’ha fet aquest dijous al migdia al Palau de la Virreina, en un acte en què també s’ha anunciat que Carla Simón serà la pregonera de la festa major d’enguany.

El cartell mostra la imatge de tres generacions de barcelonines abraçades per la Mercè i amb les torres de la Sagrada Família al fons. De las Heras ha explicat que per fer el cartell es va inspirar el les festes majors de Bilbao, on va néixer. Especialment, el moment familiar en què tots pujaven al terrat a veure els focs artificials. “És la imatge de les Mercès d’una família, com era la meva”, ha explicat.

L’il·lustrador ha reconegut que li va costar assumir el repte de fer el cartell de la Mercè, després de l’èxit que va obtenir l’any passat l’artista francesa Malika Favre. “Em destrossaran a Twitter. Com podré fer alguna cosa que estigui a l’altura?”, va pensar. Finalment, però, De las Heras explica que va optar per no pensar en el que ja s’havia fet sinó en el que ell podia aportar.

De las Heras entén la Mercè com una sastressa que sap recosir les vides dels barcelonins i uneix una generació amb l’anterior, i aquesta amb la següent. Per l’artista, la Mercè “són totes les que van ser, les que seran i les Mercès d’aquells i aquelles que ens succeiran”.

Bilbaí de naixement i barceloní d’adopció

Les obres de David de las Heras barregen un estil gràfic contemporani amb la tradició pictòrica clàssica. Aquest bilbaí de naixement (1984) es va formar a l’Escola Massana i, després d’uns anys a Madrid, es va establir a Barcelona, on continua residint. Ha exposat en països com Alemanya i Portugal i en galeries de nombroses ciutats de l’estat.

També ha publicat llibres com a il·lustrador i ha creat cobertes d’obres com les d”Instrumental‘, del pianista James Rhodes, o la de ‘Kalimán en Jericó‘, d’Àngel Burgas, guardonada com la millor del 2015 als Premis Junceda, i recentment obres del japonès Haruki Murakami. A més, ha publicat il·lustracions en diaris com ‘El País’ i l”ABC‘, i en mitjans internacionals com el ‘Financial Times’ o ‘The Economist‘.