La celebració de l’univers musical i literari de Jaume Sisa va ser concebuda fa tres anys per alguns dels participants, en un dinar en què van coincidir Quimi Portet, Manel o Mishima, artistes que defensa la mateixa agència, que és també la de Sisa.

Dirigida artísticament per Ignasi Duarte, la gala ha decorat l’escenari del Teatre Grec com un envelat de festa major, per evocar l’esperit present a bona part de l’obra del cantautor galàctic. La idea era repassar fil per randa ‘Malalts del cel’ (2016), disc que l’homenatjat no ha presentat mai. També que els intèrprets fossin de generacions diverses.

Artistes de diverses generacions

Amb una orquestra dirigida des del piano per Gregori Ferrer, han anat alternant-se, sense presentacions ni comentaris, Roger Mas, Joan Garriga, Maria Rodés, David Carabén (Mishima), Quimi Portet, Tarta Relena, Tronco, Guillem Gisbert (Manel), Maria Arnal, Queralt Lahoz, Julio Bustamante, Marina Rossell i la Ludwig Band.

La darrera cançó ha estat ‘Els anys’, interpretada entre Guillem Gisbert i Maria Arnal, abans d’un primer bis en què ha sonat un tema antic però emblemàtic de Sisa, ‘Coristes i numismàtics’. En el segon i últim ha sortit tothom a l’escenari per cantar i ballar ‘La primera comunió’ i ha fet aparició, finalment, l’homenatjat.

Jaume Sisa rebrà després de l’estiu un altre homenatge, quan l’Ajuntament li atorgui la Medalla d’Or al Mèrit Cultural, si el plenari aprova la proposta del govern municipal.