Els tres finalistes del concurs Maria Canals han fet l’assaig general al Petit Palau abans de la final. S’hi enfrontaran el pianista rus Aleksandr Kliuchko, de 18 anys; Daumants Liepins, de Letònia i de 24 anys, i Ka Jeng Wong, pianista de 28 anys provinent de Hong Kong. Els dos primers interpretaran un concert per a piano i orquestra de Txaikovski, mentre que Wong ha preferit una obra de Frederic Chopin.

La interpretació dels pianistes va acompanyada de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, que ha assajat amb cadascun d’ells. Encara no saben en quina posició quedaran, però ja poden dir que formaran part del podi del concurs Maria Canals. La gala final se celebrarà a la Sala Gran del Palau de la Música dimecres, 3 d’abril, a les 20 h. El preu de les entrades és de 30 euros. Els premis s’entregaran al Saló de Cent de l’Ajuntament dijous, 4 d’abril.

Una cita ineludible per als pianistes

Aquest any el concurs de piano arriba a la 65a edició. Enguany s’hi van presentar 240 músics de 37 països diferents i només 87 van ser acceptats. És un dels concursos més importants del món en la seva especialitat. El guanyador s’emporta 25.000 euros; el segon, 10.000, i el tercer classificat, 6.000. A banda dels pianistes professionals, també té espai per als amateurs. A l’inici de la competició, Barcelona s’omple de pianos de cua que esperen ser tocats per desconeguts en petits concerts espontanis.