concurs Maria Canals al palau de la Música

Amb l’arribada de la primavera Barcelona torna a acollir el Concurs Maria Canals de piano, que enguany arribarà a la 65a edició. L’esdeveniment se celebrarà al Palau de la Música, entre el 23 de març i el 4 d’abril, i reunirà 88 pianistes de 33 nacionalitats diferents. Destaca l’àmplia presència de representants de Corea, el Japó, la Xina i Rússia.

Calendari i preus del Concurs Maria Canals

  • Del 24 al 29 de març es faran les proves eliminatòries al Petit Palau. Les entrades costen entre cinc i 10 euros
  • El 31 de març es farà la semifinal al Petit Palau. Les entrades costen entre cinc i 10 euros
  • El 3 d’abril es farà la final a la sala gran del Palau de la Música (20 h). Els músics tocaran amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya. Les entrades costen 30 euros

Els guardonats s’enduran més de 80.000 euros en premis.

Enguany hi ha hagut un nou rècord d’inscrits al concurs. S’hi han apuntat 240 pianistes, 40 més que l’any passat. Una de les novetats del concurs és que s’ha encarregat al compositor Jordi Cervelló una obra per a piano que podran tocar els artistes en els concerts que tenen programats. La peça es diu ‘Recordant Maria Canals’.

Concurs Maria Canals piano

Marató de piano a la plaça Reial

El 22 de març els amants d’aquest instrument tenen una cita a la plaça Reial. Entre les 11 i les 20 h es farà una jornada maratoniana de piano que dona el tret de sortida al concurs. Hi participaran pianistes professionals i estudiants locals, i també hi haurà actuacions de grups musicals i un taller de flors. La trobada està organitzada de forma conjunta amb l’associació La Reial, que aquest 2019 celebra els 20 anys.

Els pianos aterren al passeig de Gràcia

El que ja s’ha convertit en un clàssic del concurs és l’exposició de pianos de cua al passeig de Gràcia. L’esdeveniment serà el 30 de març, entre les 10 i les 20 h. Hi haurà pianistes, estudiants i pianistes novells que improvisaran peces. Fins i tot el públic tindrà l’oportunitat de demostrar les seves habilitats davant d’aquest instrument musical.