Víctor Garcia de Gomar, nou director artístic Liceu

Víctor García de Gomar ha estat escollit nou director artístic del Gran Teatre del Liceu. S’incorporarà al càrrec a partir del mes de setembre, a l’inici de la temporada 2019-2020. Això facilitarà un traspàs ordenat amb la directora actual, Christina Scheppelmann, el mandat de la qual s’acabarà al desembre.

A més, facilitarà també el relleu en la direcció artística adjunta del Palau de la Música, càrrec que ocupa actualment Víctor García de Gomar. La seva experiència al capdavant d’aquest equipament ha estat cabdal en l’elecció, que una comissió d’experts ha fet entre 16 candidatures presentades al concurs públic de mèrits. Del seu projecte el jurat n’ha destacat el desenvolupament d’una mirada innovadora, internacional i contemporània sense perdre l’essència tradicional i originària del Liceu; a més de la referència al desenvolupament de públics nous, un dels reptes pendents de l’equipament.

Experiència en equipaments musicals

Víctor García de Gomar ha compaginat la programació del Palau de la Música amb l’assessoria de l’Auditori de Girona, des d’on ha organitzat les Nits de Clàssica. Abans havia treballat amb l’Orquestra Barroca de Sevilla i al Festival de Música Antiga de Barcelona. Pel que fa a formació, García de Gomar té estudis de dret i és postgraduat en direcció i gestió d’institucions, empreses i plataformes culturals a la Universitat Pompeu Fabra. Destaca també per la formació superior en cant i piano al Conservatori del Liceu i la participació en l’Orfeó Català i en produccions semiprofessionals operístiques. La candidatura presentada per García de Gomar inclou la figura del cofundador de La Fura dels Baus Àlex Ollé com a assessor.