Fa 29 x 40 centímetres. És un dels 25 exemplars de l'edició limitada que l'artista María Viñas ha fet d'aquest dibuix. Des de fa dos mesos es pot comprar, juntament amb les il·lustracions d'una trentena d'artistes més, en un portal que s'acaba de posar en marxa. El van crear la Maria i la Rosa, dues aficionades d'art pop i il·lustracions. ROSA CARBALLÉS, Mirilla Works: "Les dues col·leccionem obra de petit format, cosa que poguem tenir a casa sense gastar-nos quantitats indecents de diners. Aleshores era com, bé, muntem-nos el negoci que nosaltres ens agradaria tenir a mà per poder comprar el tipus d'obra que nosaltres consumim." MARIA CASTELLS, Mirilla Works: "Vam començar a mirar amics il·lustradors, que tenien molta peça interessant que no tenien com moure, i vam dir, doncs la començarem a moure nosaltres." Així ho van fer. En aquests calaixos és on tenen les il·lustracions que venen a través de Mirilla Works, obres que van dels vuit euros als 500 les més cares. De moment, la majoria són d'artistes que treballen a Barcelona, com és el cas de Pilar Marcó. PILAR MARCÓ, il·lustradora: "El planteamiento de empezar a vender obra original por internet abre un campo que hasta ahora no existía. Por ahora siempre había sido un trabajo mucho más editorial, y la idea de funcionar como una galería, da unas posibilidades de publicidad de obra que antes no podíamos tener." I de fet, les obres que surten d'aquests estudis de joves artistes ja han arribat a compradors de llocs tan llunyans com Buenos Aires, gràcies al web. Ara l'objectiu és buscar més talents que vulguin difondre la seva obra en aquest espai de trobada.

Les dues impulsores del projecte, Maria Castells i Rosa Carballés, fan un bon balanç dels inicis de Mirilla Works. Hi han reunit obres dels seus il·lustradors favorits, i ara segueixen a la recerca d’altres creadors a qui interessi vendre el seu art a través d’aquesta plataforma d’Internet. Volen que la galeria virtual d’art “estigui ben viva amb noves incorporacions d’artistes”. Les dues amigues i sòcies es declaren seguidores de l’estètica dels anys 70 i 80, i de l’art pop i la psicodèlia. Asseguren que “tan sols seleccionen aquelles obres que penjarien a les parets de casa seva”.

Una plataforma per als qui comencen…

De fet, les creadores de Mirilla Works estan vinculades al món cultural i ja coneixien els il·lustradors que ara treballen amb elles. Són artistes d’arreu d’Espanya, però la majoria treballen a Barcelona. És el cas de l’il·lustrador David de las Heras, de Bilbao, que fa tres anys que viu a la ciutat i comparteix amb Pilar Marcó l’estudi Domingo a Gràcia. De las Heras assegura que la galeria els “dóna una difusió que d’altra manera és molt difícil aconseguir”. Per a Marcó, que també ofereix els seus dibuixos a través de Mirilla Works, “la galeria a Internet és una alternativa que fins ara no existia, només hi havia la sortida editorial“. A la vegada, l’artista reconeix que per als joves creadors és un punt a favor “compartir un espai a Internet amb gent que també està començant“.

…i també artistes consolidats

Però no tot són artistes que tot just arrenquen: Mirilla Works també té material de professionals més consolidats, com és el cas de Juanjo Sáez. Una de les seves obres és la més cara del web: 500 euros. A Mirilla Works, però, tenen molt clar que els preus assequibles són la base del projecte, per tal de fer arribar a tots els públics l’obra de creadors de ben a prop i força desconeguts.