El festival Grec, amb 45 anys d’història, torna amb una edició que pretén recuperar la força de les edicions més ambicioses. L’actor i dramaturg Julio Manrique inaugurarà el programa aquest 27 de juny amb el primer dels 98 espectacles. D’aquests, 49 seran al Teatre Grec, a Montjuïc, i els altres 49 formaran part del Grec Ciutat i es repartiran en una trentena d’espais de la ciutat amb l’objectiu d’impulsar el talent local i donar suport a les sales de teatre i les companyies.

El certamen tindrà una forta presència de propostes que arriben del continent africà, però també dels escenaris europeus. Destaquen noms com el director Peter Brook, Brett Bailey, Fatoumata Diawara o Germain Acogny. Moltes d’aquestes creacions internacionals s’inspiren i es creen des de Barcelona per connectar amb el talent local. Un exemple és el de l’estada a Barcelona de Qudus Onikeku, un jove de Lagos que arriba per treballar amb artistes de la ciutat.

A més també s’han reprogramat espectacles previstos per al 2020 que no es van poder fer per la pandèmia, com ‘La casa de los espíritus’, dirigida per Carme Portaceli, o ‘Pedro Páramo’, de Mario Gas. A finals de juliol també hi participarà Omara Portuondo, autora de l’únic concert anul·lat del 2020.

Tot i l’ampliació de l’oferta, el pressupost de l’edició d’enguany es manté en 3,3 milions d’euros, el mateix que el del 2020, gràcies a una partida de 220.000 euros de l’any passat. A poques hores que comenci el festival, ja s’han exhaurit les entrades de cinc espectacles del festival que se celebren a Montjuïc: els espectacles de circ ‘Fenomen’ i ‘NUYE’, el de teatre ‘Bauté’ i els d’escena híbrida ‘Fam’ i ‘Transverse orientation’.

betevé serà el mitjà oficial del Grec 2021. Des de dilluns, 28 de juny, i fins al 30 de juliol es podran seguir en directe algunes de les activitats més destacades de la programació.