(ACN) Els museus de la ciutat de Barcelona multipliquen l’oferta cultural d’activitats aquest estiu. Segons un comunicat de l’Ajuntament de Barcelona s’han programat més de 200 activitats per a tots els públics distribuïdes en equipaments municipals, consorciats i privats. El catàleg de propostes als museus inclou projeccions de cinema, concerts, recitals de poesia cursos, tallers, visites guiades i jocs de pistes.

Un trivial cultural per equips

Entre la programació destaca la cinquena edició del trivial cultural per equips Museum Quiz Summer Tour, que es disputarà cada dimecres entre el 30 de juny i el 21 de juliol al Jardí Botànic de Barcelona, al Museu Marítim de Barcelona, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i al Museu d’Arqueologia de Catalunya. El Museu Marítim de Barcelona programa, també, dos itineraris per mar: un a bord d’un veler tradicional i l’altre amb l’històric pailebot Santa Eulàlia.

Teatre, poesia, concerts, tallers i jocs

El Born Centre de Cultura i Memòria acollirà de l’1 al 4 de juliol la representació de l’espectacle ‘Els colors de la pluja’, que combina teatre, poesia escènica i cançó d’autor. I molt a prop, el Museu de la Xocolata ens proposa un taller de piruletes per a infants majors de sis anys. També hi haurà visites i tallers organitzats al Museu Etnològic i de Cultures del Món, que ens conviden a viatjar pels continents o descobrir els vincles entre animals i humans a través de les cultures.

El Museu d’Història de Barcelona també organitza el 8è Cicle Història i Música de Barcelona, amb concerts a la plaça de la Natura entre el 25 de juny i el 16 de juliol; el cicle de cinema a la fresca al Parc Güell, Retratar Barcelona al llindar del segle XXI, del 29 de juny al 13 juliol, i el “trekking” urbà Barcelona en diagonal, del 8 al 22 de juliol.