Després d’una edició, la del 2020, en format reduït per la pandèmia, L’Altre Festival, la mostra internacional d’arts escèniques i salut mental, torna a la seva ubicació habitual, la Fabra i Coats.

La mostra, que se celebra del 25 al 27 de juny, compta amb més d’una trentena d’actuacions musicals, de teatre, de dansa i de circ. Es tracta de propostes artístiques creades i protagonitzades per persones amb experiències diverses en salut mental, tot buscant la interacció entre espectacles professionals i aficionats.

És, segons l’organització, un espai que ofereix una visió diferent del que és la salut mental, “una imatge allunyada de l’etiqueta negativa i fins i tot violenta que ens arriba a través dels mitjans i que no és real”, ha explicat a betevé Manel Anoro, director del festival.

“L’Altre Festival dona una visió diferent del que és la salut mental, molt allunyada de l’etiqueta negativa i fins i tot violenta que ens arriba a través dels mitjans i que no és real
Manel Anoro, director del festival

La mostra dona l’oportunitat a persones diagnosticades d’alguna malaltia vinculada a la salut mental d’actuar davant un públic heterogeni. “Això és molt important per a la seva reinvenció”, assegura Alexandra Lara, voluntària del festival i portaveu de la Fundació els Tres Turons.