L’Anna Dot

(Vic, 1991) és una artista i investigadora del Departament de Traducció, Interpretació i Llengües Aplicades de la Universitat de Vic. L’exposició “Al principi” reflexiona al voltant dels símbols i marques que fan servir els operaris a les obres. “Em resulta molt interessant perquè me’l trobo en el meu dia a dia“, diu l’artista sobre aquest llenguatge. Bernat Daviu, de Bombon Projects, apunta que “el que li fascinava a l’artista és que aquest llenguatge no era universal. Cada obrer el versiona. És molt subjectiu”.

“Al principi” investiga el passat del local on es troba la galeria

La galeria Bombon Projects és una iniciativa del Bernat Daviu i la Joana Roda que va començar el febrer del 2016 al carrer de Trafalgar, número 45. Anteriorment el local havia acollit una botiga de venda de roba al major anomenada Jocelyn.

La galeria manté el cartell de “venda al major” a la porta d’entrada i té ben present la història de l’espai. En una exposició anterior ja van tractar el passat tèxtil del local i aquesta vegada l’Anna Dot també investiga l’aspecte anterior del local a través el llenguatge de les obres. Gràcies a diverses marques fluorescents, maons i altres materials de la construcció, l’artista recrea un espai en obres que en realitat explora què hi havia a l’espai on ara s’ubica la galeria.

Una proposta dins del circuit d’Art Nou

“Al principi”

 es pot veure fins al 21 de setembre i forma part del festival Art Nou. Un circuit per una trentena de galeries i centres d’art que potencia el treball dels artistes emergents menors de 35 anys. La galeria Bombon Projects va guanyar precisament el premi DKV a l’artista emergent per a la millor exposició en els darrers premis GAC amb la mostra d’Aldo Urbano (i Josep Maria de Sucre) que va format part de l’edició anterior d’Art Nou.