Aquesta silueta representa el Francesc fent de Sant Jordi matant el drac. Diu que és un dels millors records que té de l'Escola Jeroni de Moragas i, per això, el va escollir per participar en l’exposició “Dialògiques”. D'aquest record en va fer un penjoll que ara està exposat al Centre Cívic Pere Quart, juntament amb el dels altres alumnes que hi van participar. FRANCESC FOLCH “Era el meu primer cop i la Berta i jo hem treballat molt.” L'artista Berta Sumpsi va acompanyar els alumnes en el procés creatiu, que també queda reflectit en l'exposició a través de fotografies, un audiovisual i altres objectes fets en el marc del mateix projecte. La memòria va ser el tema principal d'aquesta iniciativa artística que van treballar durant tot el curs, però també van tractar l'autoestima, les dificultats, les motivacions i els desitjos dels participants. ISABEL RUIZ “L'art realment el que ha fet és que a través d'una experiència molt real, molt de veritat, ells puguin treure emocions, sensacions seves personals molt íntimes que potser d'una altra manera, doncs, no ho haguessin aconseguit.” Per conèixer tota la feina que van fer els seus companys, avui un grup d'alumnes de l'escola ha vingut a visitar la mostra, que es podrà veure fins al 6 de desembre.

L’exposició ensenya tot el procés creatiu que els alumnes van seguir fins a crear un penjoll que representa cada un d’ells en un bon moment viscut a l’escola Jeroni de Moragas. El Francesc Folch, un dels alumnes que hi ha participat, va escollir el dia que va fer de Sant Jordi en una representació a l’escola. En el penjoll, s’identifica la seva silueta fent l’acció de matar el drac. El Francesc, com els altres sis alumnes de l’escola que hi van participar, forma part del grup de Transició a la Vida Adulta del centre.

L’artista Berta Sumpsi va acompanyar els alumnes en el procés creatiu que també queda reflectit en l’exposició, a través de fotografies, un audiovisual amb reflexions i explicacions dels alumnes i altres objectes que van fer ells mateixos durant el projecte i que estan relacionats amb l’experiència amb què es van inspirar per fer el penjoll.

Tot i que la memòria va ser el tema principal d’aquesta iniciativa artística, també van tractar l’autoestima, les dificultats, les motivacions i els desitjos dels participants. La coordinadora del projecte, Isabel Ruiz, explica que “l’art ha fet que a través d’una experiència molt real, molt de veritat, ells puguin treure emocions, sensacions molt íntimes que potser d’una altra manera no ho haguessin aconseguit”.

La iniciativa també ha servit per treballar la integració social i el desenvolupament expressiu i relacional dels alumnes. L’exposició es podrà visitar fins al 6 de desembre al Centre Cívic Joan Oliver – Pere Quart.