L’Àliga de la ciutat de Barcelona, coneguda popularment com l’Àliga Vella, tornarà a sortir al carrer. I ho farà després de set anys de no participar en cap activitat festiva perquè està “jubilada”. Ara sortirà de nou perquè es vegi com ha quedat la figura després de ser restaurada.

L’Àliga Vella ha necessitat treballs de restauració ja que els darrers set anys ha estat ubicada en un espai a la plaça Sant Galdric on el sol li ha donat directament. Aquesta exposició continuada li va provocar, segons Agnès Bartolomé Garrich, de l’Associació de Festes de la Plaça Nova, “que el color original, tant de la figura com de la roba, estiguessin molt apagats”.

La segona de tres àligues

L’Àliga Vella és la segona de les tres àligues que ha tingut Barcelona des del 1989, data en què es va recuperar aquesta figura per al folklore cultural català. Ha estat operativa des del 1992 fins al 1998.

El faldó del cavallet que acompanya l’Àliga Vella també ha estat renovat

La restauració, a més de recuperar el color original de la figura, ha servit per renovar el faldó del cavallet i també se li ha ajustat la corona i s’ha renovat el vellut del coixinet de la corona.

Qui vulgui veure l’Àliga Vella de la ciutat de Barcelona la trobarà a la Casa dels Entremesos, a la plaça de les Beates, número 2, on comparteix espai amb altres figures de la cultura popular catalana.