Per segon any consecutiu, Barcelona acollirà una festa prèvia al festival d’Eurovisió 2023. I ho fa amb un salt important. Si la primera edició va ser a la Sala Apolo, la Barcelona Eurovision Party 2023 serà al Sant Jordi Club. I, segons han confirmat dos dels responsables a ‘Plaça Tísner‘, amb totes les entrades venudes i amb l’actuació confirmada d’una quinzena d’artistes de tots els que participaran el 13 de maig a Liverpool.

Aquesta festa prèvia a Barcelona serà la primera del calendari de totes les que hi ha cada any en altres països. Per això, Olivier Grau i Alex Marteen, organitzador i presentadora respectivament, asseguren que per a les delegacions és una cita important perquè és quan es reuneixen per primera vegada. “Serà una petita Eurovisió que es viurà amb molta il·lusió” ha destacat l’Olivier.

A més dels artistes d’aquest any, per la Barcelona Eurovision Party 2023 hi passaran noms tan emblemàtics com Rosa López; la representant espanyola d’aquesta edició, Blanca Paloma, o Beth. La cantant catalana que interpretarà ‘Dime’, el tema amb el qual va participar l’any 2003 i que no ha tornat a cantar mai més.

Per l’Olivier i l’Alex, un dels objectius d’aquesta segona edició era internacionalitzar la trobada. Un repte assolit si es té en compte que “han arribat eurofans de punts tan allunyats com Los Angeles o Austràlia“. Uns seguidors que no caldrà que esperin fins dissabte per començar la festa ja que aquest dijous comencen les primeres activitats.

Tres dies d’activitats i festes

La gran cita barcelonina per als amants d’Eurovisió se celebrarà aquest dissabte, 25 de març, a partir de les 20 h, al Sant Jordi Club, i betevé l’emetrà en directe i en exclusiva de manera íntegra durant quatre hores. Les portes s’obriran a partir de les 18.30 h. Aquest any, com a novetat, hi haurà una “Green room”, l’espai on esperen els artistes, que també formarà part de l’espectacle.

La primera prèvia de la gala serà aquest dijous a la sala Arena Xperience, a les 20 h. En aquest cas, és només per anar escalfant l’ambient, i no hi haurà música en directe. Una festa amb el nom d’EuroFansClub, en què l’Ogae DJ serà el responsable de fer ballar a tothom qui s’hi acosti.

I divendres, la segona prèvia, a la Sala Apolo. En aquest cas serà l’Euro Queens Night, en què quatre artistes convidats i cinc representants del Benidorm Fest posaran la música en directe. A més, durant el dia, també es podrà participar en altres activitats com ara xerrades, teatre o una visita guiada per Barcelona que ensenya la Beth al seu videoclip eurovisiu.

El “mosaic” de la Barcelona Eurovision Party

  • Un festival: Eurovisió. Amb gairebé 70 anys, la cita musical de les televisions europees ha recuperat la popularitat que havia tingut fa dècades, i gaudeix de més bona salut que mai.
  • Una idea brillant: la Barcelona Eurovision Party, la festa per als amants d’Eurovisió que van impulsar Olivier Grau i Oriol Serra amb la promotora Menuditas Factory, i que va ser un èxit l’any passat.
  • Una sala: El Sant Jordi Club. Després de penjar el cartell de complet l’any passat a la Sala Apolo, aquest any s’han traslladat al Sant Jordi per ampliar aforament. I també s’han esgotat les entrades.
  • Una presentadora: de fet, tres. Les artistes Àlex Marteen i Sharonne i el ballarí Giuseppe di Bella conduiran l’espectacle.
  • Una televisió: betevé. La televisió de la ciutat de Barcelona oferirà en exclusiva la gran festa del dissabte dia 25, a partir de les 20 h.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’