Barcelona Eurovision Party 2023

Van brillar i, fins i tot, guanyar sobre l’escenari del festival d’Eurovisió i aquest dissabte, 25 de març, les podràs veure en directe i en exclusiva a betevé. Beth, Rosa López, Poli Genova o Ruslana són algunes de les estrelles eurovisives que actuaran a la Barcelona Eurovision Party 2023. Agafem en préstec la màquina del temps de l’Habitació 910 per recordar-ne les actuacions.

Eva Santamaría

Viatgem fins al 1993. Eva Santamaría va interpretar ‘Hombres’ a Millstreet. La representant espanyola va quedar en onzena posició. Una curiositat: Irlanda, el país amfitrió, va guanyar aquella edició, així com l’anterior i la posterior.

Rosa López

Fem un salt fins a l’any 2002. Rosa López acabava de guanyar la primera edició del concurs de talents ‘Operación triunfo’ i també va ser l’escollida per representar espanya al festival d’Eurovisió. A Tallin, ‘Europe’s living a celebration’ va obtenir la setena posició, amb 81 punts. Suïssa, França i Bèlgica li van donar els 12 punts.

Beth

Any 2003. La cantant de Súria va ser finalista de la segona edició d”Operación triunfo’ i el públic la va escollir per representar Espanya a Riga amb ‘Dime’. Beth va quedar en la vuitena posició al festival d’Eurovisió. Segur que recordes el videoclip de la cançó, en què, després de passejar per davant de la Casa Batlló i el Parc Güell, l’artista fa un salt impossible des d’una torre de la Sagrada Família i aterra davant de La Pedrera.

Ruslana

El seu tema, ‘Wild dances’ va arrasar en l’edició d’Eurovisió del 2004. Amb 280 punts, la candidata ucraïnesa va rebre vots de tots els països participants, excepte Suïssa.

Susanne Georgi

Nascuda a Dinamarca, va ser la representant d’Andorra el 2009 amb una cançó en català i anglès, ‘La teva decisió (‘Get a life’)’.

Poli Genova

Amb Poli Genova fem dues parades en aquest viatge en el temps. El 2011, la cantant va representar Bulgària amb ‘Angel si ti’ però no va arribar a la final. El 2016 ho va tornar a intentar, amb ‘If love was a crime’, i no només es va classificar per a la gran gala del festival sinó que va quedar en quarta posició.

Suzy

Suzy va ser la representant de Portugal a Eurovisió el 2014. L’actuació, en la qual no va faltar la percussió i la coreografia, es va quedar a les portes de la final.

Destiny

Quan la cantant maltesa va arribar al festival d’Eurovisió, ja tenia un micròfon de vidre a casa, el que va guanyar a l’edició del 2015 d’Eurojúnior, amb ‘Not my soul’. Destiny havia representar Malta el 2020 amb ‘All of my love’, però l’edició d’aquell any va quedar suspesa per la pandèmia. El 2021 va poder pujar a l’escenari de Rotterdam amb ‘Je me casse’ i va quedar en setena posició.