el molino
Autor: Vicente Zambrano González

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat el concurs per seleccionar el projecte que gestionarà l’emblemàtic El Molino a partir d’ara. Les bases s’han publicat aquest dimecres al Butlletí Oficial de la Província (BOP) i les empreses tenen 20 dies hàbils per presentar les seves propostes. Les bases recullen que l’antiga sala teatre cabaret del Paral·lel haurà d’acollir un projecte cultural que posi especial atenció a les músiques d’arrel, la cançó d’autor, el jazz, el flamenc i la rumba, i que també haurà de tenir una proposta gastronòmica.

El termini de la concessió serà de quatre anys, amb la possibilitat de pròrrogues anuals de fins a quatre anys més.

El Molino, part de la història de Barcelona

L’Ajuntament va comprar l’edifici el juliol del 2021 amb la voluntat de preservar un espai que forma part de la història de la ciutat, en general, i del Paral·lel, en particular.

El nou projecte haurà d’incloure tots els estils musicals amb el protagonisme de les músiques populars de petit format. Pel que fa a l’oferta gastronòmica, també posa l’accent en la fusió i remarca que ha de tenir una política de preus accessible per a la butxaca dels barcelonins.

Treball en xarxa amb altres sales o espais culturals

Entre els requisits, també hi ha que El Molino ofereixi usos alternatius per assolir el màxim rendiment de la sala en tots els horaris“.

Les bases també recullen que caldrà que la gestió treballi en xarxa amb el sector musical i altres sales o espais culturals, sobretot amb festivals i programacions amb el mateix estil que es vol prioritzar a El Molino. En aquest sentit, detallen exemples com el Barnasants, el Festival Internacional de Jazz, Ciutat Flamenco, El Dorado, el Festival de Blues, etc.

També que es treballi amb altres espais culturals de la mateixa avinguda del Paral·lel com Paral·lel 62, la Sala Apolo i el CC Albareda.