L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha advertit la líder dels comuns, Ada Colau, que primer vol negociar el pressupost i després ja s’explorarà un possible pacte de govern. “Primer van les polítiques i després van les cadires”, ha sentenciat Collboni en una entrevista a TV3. D’aquesta manera ha respost al vídeo que Colau va publicar aquest dimarts a les xarxes socials, en què alertava que el PSC no vol un pacte d’esquerres a l’Ajuntament.

“Qui diu que no volem un acord amb els comuns? Jo dic que sí que en volem un”, ha assegurat l’alcalde amb relació al pressupost. Per a la votació definitiva dels comptes al ple del 22 de març, el PSC té garantit el suport d’ERC, però li falta assegurar el dels comuns, que reclamen alhora un pacte de govern. L’alcalde ha insistit que si hi ha acord en les polítiques (que es concreten en un pressupost), després es pot parlar “d’altres temes”.

Primer van les polítiques i després van les cadires. Si ens posem d’acord en les polítiques, després podem parlar d’altres temes”
Jaume Collboni, alcalde de Barcelona

Collboni ha negat, tal com diuen els comuns, que el PSC no estigui negociant: “Els contactes són permanents i hi ha una negociació. Jo tinc el costum de parlar en les taules de negociació i en públic oferir el menor espectacle possible”.

Coincidències amb els comuns

L’alcalde ha recordat que el PSC acaba de votar un acord de pressupost de la Generalitat sense ser al govern i assegura que ell mateix ho va fer en el mandat de Xavier Trias i el primer any de Colau com a alcaldessa. Per això, s’ha mostrat totalment convençut que el pressupost municipal s’aprovarà i que no caldrà recórrer a la qüestió de confiança: “Jo em plantejo estrictament aprovar els pressupostos el dia 22 per majoria”.

En aquest sentit, creu que amb els comuns l’acord és més que possible i diu: “En les converses que hem tingut hi ha moltes coincidències”. En la mateixa entrevista, l’alcalde ha afirmat que vol reduir a zero els pisos turístics a Ciutat Vella aprofitant la nova normativa de la Generalitat, que dona competències als ajuntaments per no renovar llicències.