En marxa les festes de Sants 2022. Aquest dissabte comença una de les festes majors més esperades de la ciutat. Després de dos anys en què s’han hagut de celebrar amb restriccions per la covid, enguany la cita torna a ser com abans de la pandèmia, amb desenes de concerts i activitats per a tota la família durant gairebé 10 dies. A això cal sumar-hi també el concurs de carrers guarnits, un dels moments més esperats pels veïns i que pots visitar amb el mapa de la Festa Major.

El tret de sortida oficial, però, el farà aquest dissabte al vespre, a les 20 h, l’Elies Campo, el pregoner de les festes d’enguany. El santsenc és informàtic i activista. Com és tradició, llegirà el pregó des del balcó de la Casa del Mig, al Parc de l’Espanya Industrial.

Carrers guarnits i concerts

Aquest 2022 en total hi ha 11 carrers guarnits a les festes de Sants i el repartiment de premis del concurs es farà el dilluns, 22 d’agost, a les 19.30 h al Parc de l’Espanya Industrial. Aquest dissabte al matí, primer dia de Festa Major, moltes comissions dels carrers encara treballaven a corre-cuita per enllestir els guarniments. La pluja dels darrers dies ha fet endarrerir algunes feines.

A més, un dels altres plats forts de les festes, com cada any, és tot el reguitzell de concerts programats. Des d’aquest dissabte i fins al proper, el 27 d’agost. Aquest dissabte al vespre, per exemple, concert al Parc de l’Espanya Industrial, a càrrec de Yolanda Sikara.

Homenatges a Núria Feliu

Qui passegi pels carrers de Sants durant les festes es podrà trobar amb algun dels actes d’homenatge que s’han preparat per recordar la santsenca més internacional, Núria Feliu, que va morir a finals de juliol. Alguns dels carrers que han confirmat a betevé que faran actes per homenatjar Núria Feliu són Valladolid (amb una actuació de drag-queen) i Alcola de dalt, que no ha volgut desvetllar amb quin format.