Veure mòbils entre les tovalloles de la platja és, cada cop, més habitual. I gairebé tots els seus propietaris utilitzen Internet. Mostra d'això és que, durant els mesos d'estiu, hi ha un 50% més d'usuaris de la xarxa Wi-Fi municipal a les platges. Un servei encara força desconegut entre els turistes. ANKA "Estic molt contenta de poder connectar-me gratuïtament ara, està bé no haver de gastar diners addicionals durant les vacances." SARA "Esta noche recibí un mensaje de mi esposo que mi bebé se fue a urgencias anoche. Y estaba hoy en la playa y estaba buscando wifi para ver como estaba mi hijo y, cuando lo vimos, salimos corriendo para ver el wifi y recibí un mensaje que está en el hospital, está bien." Un cop descobert el servei, la Sara no és l'única que l'ha valorat com un avantatge més del litoral barceloní. GABRIELLA "Quan vam arribar, vam venir a aquesta platja de casualitat i vam dir 'que bé, hi ha Wi-Fi, podem utilitzar-lo'. L'endemà vam anar a una altra platja i allà no funcionava, per això hem tornat aquí." VINICIO "Como los datos que tengo son muy limitados los que tengo pues vi que habia wifi gratis y aproveché para conectarme y la verdad es que muy bien, super rápido y no he tenido ningun problema." MONTSERRAT "Havíem sentit per la tele que hi havia el Wi-Fi aquí a la platja però no el fem servir. Fem servir el que portem al mòbil i normalment aquí no ens connectem." Aquest juny la xarxa Wi-Fi gratuïta ha aconseguit el seu màxim històric d'usuaris, gairebé 69.000. Una xifra que encara queda molt lluny de les connexions que es fan en total a la ciutat. Barcelona wifi ha permès visitar més de 200 milions de pàgines des que es va inaugurar el juliol de 2009.

Amb l’arribada del bon temps, l’ús del Wi-Fi municipal a les platges augmenta considerablement. Aquest estiu s’estan batent rècords: 69.000 usuaris han accedit un total de 160.000 vegades al servei durant el mes de juny. Mentre que la mitjana mensual durant tot l’any és de 400 usuaris, durant l’estiu augmenta fins a 600.

Des del juny de 2011, set platges de la ciutat gaudeixen del servei Barcelona WiFi, amb 13 punts de connexió: són les de Sant Sebastià, Barceloneta, Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella i Llevant. La majoria de platges tenen més de 1.000 usuaris al mes, però algunes, com la platja del Somorrostro, han arribat a més de 3.700 usuaris aquest mes de juny.

Des que el 2009 es van inaugurar els punts públics de connexió Wi-Fi fins a l’últim mes de juny, 837.000 usuaris han accedit a la xarxa, un total de 3.100.000 cops per visitar 212 milions de pàgines.

Barcelona té 442 punts de connexió Wi-Fi en biblioteques, centres cívics o centres esportius municipals, però també n’hi ha d’altres a la via pública, parcs i platges. Vint parcs de la ciutat també disposen d’aquest servei, encara que l’impacte no és tan gran com a les platges. El parc amb més usuaris és el de la Ciutadella, que amb dos punts de Wi-Fi arriba als 900 usuaris mensuals a l’hivern.