El llac piscina del Parc de la Creueta del Coll ha reobert com cada estiu reconvertit en piscina. Casals, famílies i veïns que no poden aguantar les altes temperatures  van a remullar-se a la platja urbana de Gràcia que s’han consolidat com una bona opció pels veïns de la part més alta de la ciutat.

El llac ocupa 2.100 metres quadrats i l’aforament és de 850 persones. Des de les 10 h i fins a les 20.30 h qualsevol banyista hi pot accedir per  5,90 euros i durant el cap de setmana per 7,40 euros. Els nens de 0 a 2 anys tenen entrada gratuïta, els joves i els titulars de la targeta rosa també gaudeixen de descomptes. La poca profunditat de la piscina fa que sigui una bona opció per a famílies i nens petits.

Una altra alternativa a les platges convencionals com el Parc de la Creueta del Coll és la Platja de l’Eixample, als Jardins de la Torre de les Aigües.

El llac és obra dels arquitectes Oriol Bohigas, David Mackay i Josep Martorell i ocupa l’espai del que havia estat una pedrera. Des del llac encara es poden veure les parets de roca que emmarquen l’escultura de Chillida ‘L’elogi de l’aigua’.