"No saps en qui creure, ni en qui confiar." "Indignació! Vergonya!" "De tot el que està passant no crec que en vegi el final." "Em sap greu que no fem res per evitar això. Hauríem de fer alguna cosa." Aquest ciutadà crida a la mobilització contra els casos de corrupció que esquitxen el país. Manifestacions com la d'ahir que va aplegar unes 700 persones davant la seu de la delegació del govern. Molts ciutadans indignats, però, opten per actuar a través d'Internet. Gairebé 13.000 signatures ja avalen aquesta petició perquè Convergència i Unió promogui una moció de censura contra el president Rajoy. Mentrestant, les xarxes socials bullen. Molts aprofiten la ironia per carregar contra la classe política. L'humor també hi és molt present. En aquest web, per exemple, es pot consultar a temps real si Mariano Rajoy ha deixat ja el càrrec. De moment... no. Però en això de la ironia i la sàtira els experts són els ninotaires dels diaris i revistes com 'Mongolia' i 'El Jueves'. José Luís Martín, un dels fundadors d'aquesta última, prepara avui una tira per al número de la setmana vinent. Es titularà "Queremos sangre" i compara els presumptes casos de corrupció amb la màfia. Segons explica, tenen tant material que han de descartar coses. JOSÉ LUIS MARTÍN, consell de redacció d''El Jueves "Ens està passant que hem de canviar la portada dues o tres vegades cada setmana. Fem la reunió dimecres i acordem un tema de Bárcenas, per exemple. Però dijous surt una cosa de l'Urdangarin i després una cosa del rei. Estem estressats." I de cara a demà aquesta és la portada escollida. Aquest és el motiu, segons 'El Jueves', pel qual Rajoy es resisteix a dimitir.

Segons explica un dels fundadors de la publicació, José Luis Martín, últimament hi ha tants casos de corrupció que “uns temes tapen els altres”. En el context actual, explica Martín, els humoristes ja no han d’escalfar-se massa el cap per fer un acudit ja que la realitat els nodreix de situacions que ja són còmiques per si mateixes. Malgrat totes les vicissituds i dubtes pel cas Bárcenas, ja han triat portada per aquesta setmana.

La xarxa també s’ha omplert de referències humorístiques arran dels pressumptes casos de corrupció. Una pàgina web de funcionament molt simple i senzill ha fet furor a Internet. La seva funció? Informar constantment de la possible dimissió del president del govern, Mariano Rajoy.

Alguns comptes de Twitter “habituals” en la mofa dels personatges públics han afilat la seva irònia en les últimes hores amb el pressumpte finançament il·legal de CDC a través del Palau de la Música.

Però a més d’aquestes dosis d’humor, a Internet també hi han peticions que demanen acabar amb aquests pressumptes casos de corrupció. La plataforma digital Change.org s’ha omplert amb peticions de dimissions de Mariano Rajoy.