Jordi Torras ens obre les portes del seu petit estudi de software a Barcelona, U-play. Aquests dies es barregen el cansament i l'orgull de la feina ben feta. La presentació del seu darrer videojoc, Tadeo Jones, ahir a Madrid i avui a Barcelona, amb entrevistes maratonianes, no li fan perdre de vista que amb aquest títol amb el suport del gegant japonès Sony, el seu estudi ha fet un salt important. JORDI TORRAS, productor de U-play Studios "Suposa sobretot un salt qualitatiu. Té un acceleròmetre com els mòbils, detecta els moviments, tens càmera, tens moltes coses en les quals pots aplicar nous sistemes de joc que no tens en altres consoles i per tant pots ser creatiu..." Des de la setena planta de la Meridiana U-play Studios i els 25 treballadors han desenvolupat el seu primer videojoc per a consoles i a més amb la publicitat afegida d'un personatge molt conegut. Tot i que Tadeo Jones està enfocat més aviat al públic juvenil i gràficament no es cap filigrana, la crítica li ha posat bona nota. La indústria de l'oci electrònic, és a dir el videojoc, ja fa uns anys que trepitja fort aquí a Barcelona, un bon exemple n'és el d'aquest estudi, U-play, fundat l'any 2007, des d'aquí ja ens han apuntat que a la ciutat li falta un detall important. JORDI TORRAS, productor de U-play Studios "Per fer petits projectes ja hi ha molt talent, per fer-ne de grans hi ha talent però no hi són els diners. Han d'anar arribant els diners, s'ha d'anar confiant perquè puguin sortir projectes com els que poden publicar-se a Anglaterra o els Estats Units." Si bé els petits desenvolupadors de videojocs locals han de fer mans i mànigues per tirar endavant els projectes, els grans de la indústria continuen apostant per obrir oficines a Barcelona, és el cas de King, la creadora del videojoc revelació de 2013, el Candy Crush Saga.

Ha anat a pas lent però les empreses radicades a Barcelona i dedicades a desenvolupar videojocs comencen a veure els fruits de la feina ben feta. Als exemples de Novarama, Social Point o Digital Legends, ara s’hi afegeix el nom de U-play Studios. En la setena planta d’un edifici de la Meridiana, els seus 25 treballadors acaben de presentar al mercat el videojoc de Tadeo Jones.

Acostumats a desenvolupar videojocs per a dispositius mòbils, que tenen més d’un milió de descàrregues, aquest els ha donat notorietat. Els dos últims dies han estat d’entrevistes i és que, cada cop més, la indústria aposta per la feina feta des de Barcelona. Ara arriben nous projectes que, com sempre en la indústria, estan envoltats d’un gran hermetisme però que, amb els temps que corren, donen feina almenys per a dos anys, el temps habitual per desenvolupar un videojoc per a alguna de les grans consoles.