trobada 100tífiques al Saló de Cent

La trobada de #100tífiques s’ha celebrat aquest dijous al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, on s’hi han reunit prop de 300 dones científiques i tecnòlogues. Durant l’acte s’ha destacat l’aportació de les dones en els diferents camps de la ciència i la tecnologia. És una iniciativa que es repeteix amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència, que se celebra l’11 de febrer.

L’objectiu és visibilitzar el paper de les dones investigadores i la seva aportació a la ciència i la tecnologia, però també despertar vocacions, sobretot entre les adolescents. Per això, més enllà de l’acte institucional d’aquest dijous, les científiques faran també xerrades a diferents escoles i instituts.

trobada 100tífiques al Saló de Cent
Teresa Tarragó, empresària i científica en el camp de la biotecnologia

A l’acte hi ha participat la CEO de l’empresa biotecnològica d’Exheus, Teresa Tarragó, i Elvan Böke, investigadora principal al Centre de Regulació Genòmica que han explicat la seva experiència com a empresàries i científiques. Totes dues són part d’una minoria de dones que lideren projectes científics. Segons les darreres estadístiques, només un 24 % de dones encapçalen projectes científics en l’àmbit públic de Catalunya.

567 dones científiques impartiran xerrades el 10 de febrer

567 dones científiques —que treballen en l’àmbit públic o privat— faran xerrades presencials o en línia a 492 escoles i instituts d’arreu de Catalunya el pròxim 10 de febrer. Les impulsores d’aquesta iniciativa han subratllat que el nombre de dones investigadores que hi participen no ha parat de créixer des de la primera edició, quan en van ser un centenar.