Alba Morena Simón ha passat pel ‘Plaça Tísner’ per presentar ‘Las dos edades‘, el disc en què debuta com a cantant, compositora i productora. L’artista ha explicat que l’objectiu del seu primer treball és reivindicar la necessitat de parlar dels nostres problemes emocionals. “Tenim por a visibilitzar que estem malament, i no passa res”, sentencia.

Morena aborda en aquest treball temes com el suïcidi, el dol i l’amor tòxic. Tot, des de l’electrònica i la música urbana amb tocs de música clàssica i inspiració en el flamenc i gèneres alternatius. Una de les cançons del disc és ‘Once’, en què parla de les 10 persones que moren cada dia a l’estat per suïcidi. I el número 11, diu, “va dirigit als oients, que potser també coneixen algú que s’ha tret la vida”.

Formació en diferents gèneres

Alba Morena ha estudiat el grau professional de violí clàssic i cinc anys de cant líric al Conservatori de Vila-seca. També té la carrera de cant jazz al Taller de Músics. Amb 22 anys, ja ha treballat amb músics com Perico Sambeat i Cora Novoa. La seva música, segons ella, aspira a emocionar utilitzant diferents gèneres. Assegura que el fet de formar-se en diferents estils li ha servit per trobar la seva veu.

Disc nou a la tardor

La jove cantant ha explicat que ja està treballant en un altre disc que sortirà a la tardor. Morena diu que el procés de confecció està sent diferent respecte al primer, perquè ara té un equip de producció que l’està ajudant a millorar les cançons que ja té gravades.

En el cas de ‘Las dos edades’, ella en va ser la productora i el va gravar i editar durant el confinament amb una aplicació del mòbil. Els temes es podran escoltar en directe el proper 10 de febrer a la Sala Tete Montoliu de L’Auditori.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’