La cineasta de Castelló Zaida Carmona ha presentat al ‘Plaça Tísner’ la seva última pel·lícula, ‘La amiga de mi amiga’. En paraules de Carmona, es tracta d’una comèdia dramàtica, romàntica i “bollera” protagonitzada per cinc noies. La història passa a Barcelona i està dirigida i protagonitzada per ella mateixa, amb moltes referències autobiogràfiques.

De fet, la protagonista també es diu Zaida i reflecteix el moment en què va arribar a la ciutat i es va sentir “acollida per part de la comunitat lesbiana de Barcelona”. Per això, diu, “li dec tant que la volia visibilitzar“. Tot i això, aclareix que la seva intenció no era fer-ne un documental, sinó que és un retrat “d’algunes que tenim 30 anys però que, en relacions sentimentals, sembla que en tinguem 15“.

Gravar entre amigues

Per Carmona, sembla que les pel·lícules amb temàtica LGTBI estiguin obligades “a tenir protagonistes exemplificadors“. I això, assegura, no passa a la seva cinta, en què els personatges “també ho poden fer malament, ja que som reals“. I per aconseguir aquesta naturalitat, hi ha ajudat el fet que totes les actrius que hi apareixen són amateurs, amb l’excepció d’un petit paper interpretat per Nausicaa Bonnín.

Al febrer, a la gran pantalla

L’equip tècnic de la pel·lícula ha estat format gairebé tot per dones i es podrà veure a partir de febrer a les sales de cinema, “com a mínim a Madrid i Barcelona, però encara no sabem a quines sales”, aclareix. De moment, qui vulgui conèixer millor aquesta directora, té l’oportunitat de veure els seus curtmetratges i un col·loqui posterior a la Filmoteca aquest divendres, 20 de gener, en el cicle Dies Curts.

L’entrevista sencera al ‘Plaça Tísner’