La Biblioteca Montserrat Abelló de les Corts que es va inaugurar a finals de gener del 2018 acaba de posar en marxa el BiblioLab Maker, un projecte que busca acostar la tecnologia 3D i la fabricació digital als veïns. S’ofereixen tallers per a totes les edats i dos clubs ‘makers’ o de fabricació: un de genèric i un altre orientat a millorar el dia a dia de les persones amb diversitat funcional. La iniciativa està dinamitzada pel col·lectiu Tangencial i compta amb el suport de l’Ateneu de Fabricació de les Corts.

Peces fetes a mida

El club maker especialitzat en diversitat funcional es reuneix tots els dimecres al matí. El Néstor Aparicio n’és el coordinador -a més de ‘maker’ i terapeuta ocupacional- i assegura que la idea és que les persones que hi participin puguin crear estris que millorin el dia a dia de les persones amb algun tipus de limitació física. El Xavier Dua ha estat un dels primers participants en el club i assegura que la iniciativa permetrà que les persones que necessiten un objecte concret el tinguin a un preu molt més assequible que el que ofereixen les empreses d’ortopèdia. A més –afegeix- fer-lo a mida fa que el resultat sempre sigui molt més acurat i funcional que els productes que es realitzen per a la comercialització. El Juan Maria Villarreal, un altre dels assistents, és professor de biomecànica i creu que, amb el club, podrà crear prototips en 3D molt més visuals que els models virtuals que utilitza ara a les seves classes.

La Cultura Maker

El BiblioLab Maker disposa d’un altre club maker, en aquest cas genèric que es reuneix cada dimecres a la tarda, però també ofereix tallers per a tota la família. Totes les activitats que s’hi fan són obertes i el contingut que es genera serà lliure. Amb la creació del BiblioLab maker és materialitza un dels objectius de la biblioteca Montserrat Abelló, que se centra en la cultura maker.

Comparteix a: