És el Fab Lab Barcelona, un espai d'innovació i experimentació digital en el qual s'ideen tot tipus de projectes. Equipat amb eines com les impressores 3D o màquines de tallar digitals, el Fab Lab celebra aquest cap de setmana el projecte Fab Textiles. Un projecte amb un missatge clar, compratit per tot el Fab Lab: que cadascú amant de la moda o de qualsevol altre àmbit pot fer possible la seva idea gracies a noves tecnologies. DANISSE, professor "Vienen personas del mundo de la moda que tienen una idea y aquí se puede traducir, vienen a aprender otras manera de trabajar la moda, otras herramientas". El procés que aquí vénen a aprendre dista molt del que s'ha entès fins fa pocs anys del disseny. "Primero es analógico, con el lápiz, pero luego se pasa al diseño al ordenador, se da unas coordenadas a la máquina que las manda a la impresora 3D". En aquest taller en ple 22@ es parla d'una manera de fer les coses, també dins l'àmbit de la moda, però no només des d'un punt de vista de producció. Un futur, el d'idear i fabricar un mateix, que sembla el concepte actualment més modern però que curiosament, i els impulsors no se n'amaguen, ens trasporta a la manera de fer d'altres temps, incorporant ara un nou component, el digital.

El taller vol difondre entre els dissenyadors i modistes les tècniques de fabricació digital que existeixen per elaborar roba. Durant el curs s’aprenen els conceptes teòrics i pràctics per fer un ús eficient de les noves tecnologies, com les impressores 3D, una brodadora digital, fresadores CNC, talladores làser o el Kuka robot.

Per formar part d’aquestes sessions no cal tenir coneixements previs i els materials necessaris són proporcionats per la mateixa organització de Fab Lab. En finalitzar el taller, tots els participants poden endur-se els seus treballs.