Són el Jordi i el Joan i són dos dels responsables, tots catalans, de Sharing Academy, la millor aplicació del món segons el Mobile World Congress. Des que van rebre ahir el premi l'activitat per a ells ha estat frenètica. JORDI LLONCH, fundador de Sharing Academy "Ha sigut un estrès total. Llevar-me i tenir mil trucades, mil missatges, encara no m'ha donat temps de respondre'ls tots. Hem multiplicat per 160 les visites, un nombre bastant considerable, i ja hem començat a tenir contactes amb inversors i acceleradores." Contactes com aquesta reunió improvisada d'uns 10 minuts de durada omplen l'agenda d'aquests emprenedors durant pràcticament totes les hores del Mobile. Tot plegat, gràcies a una aplicació col·laborativa via web, que aviat estarà disponible per a "smartphones" i que es va presentar ara fa un any al Four Years from Now. "Sharing Academy és la plataforma de classes particulars entre universitaris, en la qual un universitari que busca ajuda en una assignatura específica pot trobar un altre estudiant universitari d'un curs superior o dos cursos superiors que ja ha aprovat aquella mateixa assignatura al mateix grau i a la mateixa universitat." De mitjana les classes costen 15 euros l'hora. Els responsables asseguren que són més barates que les classes privades i les acadèmies i el contingut s'ajusta al que l'estudiant necessita. Centenars d'emprenedors treballen aquests dies aquí, al Four Years from Now, amb l'esperança de donar-se a conèixer i fer aviat un salt de gegant com el que han fet els creadors de Sharing Academy.

L’app Sharing Academy ha estat premiada aquest dilluns com la millor aplicació del món, al Mobile World Congress. Es tracta d’un portal web que connecta estudiants que fan classes particulars amb d’altres que necessiten ajuda acadèmica. Al darrere d’aquest web hi ha un grup de joves universitaris catalans, entre ells en Jordi i en Joan.

Aquest dimarts, un dia després d’haver-se imposat com a vencedors de la millor app, els creadors han confessat que se senten “estressats” per l’activitat frenètica que els ha suposat el premi i que els pot canviar l’horitzó professional.