Hi havia molta expectació per veure de prop el nou Samsung Galaxy 6. Amb una posada en escena espectacular, l'estand de la companyia sud-coreana s'ha ompert de curiosos per tocar el dispositiu. Un telèfon amb una pantalla doblement corbada i que es pot carregar sense fils. Incorpora un sistema que permet fer-ho en 10 minuts i que en garanteix una autonomia de 4 hores. A més del nou dispositiu, Samsung ha presentat aquestes ulleres de realitat virtual. CELESTINO GARCÍA vicepresident de Samsung a Espanya "Permite experimentar delante de tu cara una pantalla de 300 pulgadas. Qué quiere decir esto? Que a cualquier ángulo que mire con mis ojos puedon estar immerso en un contenido". "El mobile World Congress és una oportunitat de les companyies per llençar al mercat els seus productes i per conèixer de primera mà les darreres novetats tecnològiques. Aquest any la fira té més de 2000 expositors de 200 països". Hi trobem companyies com, per exemple, LG, que exposa la seva nova proposta en matèria de rellotges intel·ligents. La novetat és que incorpora la conectivitat Wi-Fi. També permet enviar missatges a través de la veu. Un sistema molt semblant al que fa servir el nou "wearable" o dispositiu portable de la xinesa Huawei. Una polsera amb tota mena de prestacions. YUTONG FAN representant de Huawei "Se puede conectar al teléfono, te puede medir los pasos cuando corres o haces treking y el estado de tu salud". Un dispositiu que quan surti al mercat es podrà adquirir a partir de 170 euros.

El MWC oferirà les principals novetats de la tecnologia mòbil en 100.000 metres quadrats nets d’exposició de la Fira de Barcelona, encapçalats per les principals firmes del sector: Ericsson, Nokia, Huawei, Sony, Samsung, Microsoft, Qualcomm, Facebook, Intel i ZTE. Un dels trets distintius del MWC és el nivell dels participants. La meitat dels congressistes són alts directius de les principals empreses de la telefonia mòbil en àmbit mundial.

Tendències i presentacions

La innovació en els terminals sembla haver-se estancat des de fa ja gairebé dos anys (a favor dels portables) amb la generalització del disseny d’interfície tàctil i únicament l’aparició de pantalles corbades, formats una mica diferents (BlackBerry Passport), resolució 4K o l’augment de la potència de processadors ha permès evolucionar els dispositius. Tot i això, s’espera un bon nombre de presentacions de nous terminals, a més dels ja esmentats Samsung Galaxy S6, o l’HTC One M9. La japonesa Sony també podria presentar la quarta generació de la “smartphone” insígnia: l’Xperia Z4.

Vista l’escassetat d’innovacions trencadores en el camp dels terminals, la principal tendència que s’observarà al llarg dels propers mesos en l’àmbit de les tecnologies mòbils serà la diversificació de dispositius connectats (l’anomenada Internet de les coses). Si fins ara disposàvem de telèfons, tauletes, dispositius portables, ordinadors i alguns cotxes connectats a la xarxa,el nombre de dispositius que oferiran aquesta possibilitat augmentarà notablement.

Una altra tendència en alça són els dispositius portables, que viuen una “febre”, segons els experts del sector. Després del debut l’any passat d’aquests dispositius, la proliferació d’aquests ginys continua marcat la pauta en el mercat dels mòbils. Mostra d’això és que les principals marques presents (Samsung, HTC, LG, Sony o Huawei, entre d’altres) presentaran nous dispositius d’aquest tipus, però no totes presentaran nous telèfons. També Apple ha presentat recentment el seu rellotge intel·ligent.