XAVIER VERDAGUER, fundador Imagine Creativity Center "De les 36 persones que van venir l'any passat es van constituir 12 equips de tres persones, la meitat aproximadament avui en dia són equips de companys que tiren endavant els seus projectes. Alguns s'han constituït com a empresa, d'altres han rebut encàrrecs de clients."

La segona edició d’aquesta experiència ha arrencat des de l’estació de Sants aquest divendres. A més dels 36 ‘dreamers’ (participants), viatgen al tren, també assessors i experts que acompanyaran els emprenedors durant el desenvolupament dels projectes. Els expedicionaris, que no es coneixien abans entre ells, es reparteixen en grups de tres amb funcions diferents: un creatiu, un desenvolupador i un encarregat del model de negoci. La salut, les finances, l’aigua o la innovació social són alguns dels temes de les apps que crearan.

L’Imagine Express, integrat en el marc del Mobile World Congress, és una iniciativa del Imagine Creativity Center, ubicat a Silicon Valley (Califòrnia). Un dels fundadors, Xavier Verdaguer, creu que “l’experiment inicial s’ha convertit en un mètode” i corrobora que en surten resultats positius amb dades: “La meitat dels equips que es van constituir l’any passat continuen sent companys avui en dia i tiren endavant projectes”. En alguns casos han rebut encàrrecs relacionats amb les aplicacions i alguns s’han convertit fins i tot en empreses.