ALEIX VALLS, responsable de 4Y4N "A altres agents que vénen de fora comencen a veure que a Barcelona hi ha un caldo de cultiu, un ecosistema prou musculat i potent però que li falta projecció internacional. Per això, 4Y4N és una oportunitat preciosa per als emprenedors d'aquí per projectar-se internacionalment." Veu aquesta projecció internacional en un futur? "Sí, això ha de ser molt ràpid, amb menys de quatre anys. No és una competició però sí que hi ha un desig de ser capital europea per posicionar-se com a hub digital per entrar al mercat euopeu. A Barcelona estem ben posicionats i hem de seguir fent-ho amb aquesta línia de ser realment una ciutat referent per a emprenedors digitals que vegin Barcelona com un lloc per arrencar i créixer el seu negoci."

El 4Y4N, que és la trobada internacional dels emprenedors del món digital, se celebrarà en el marc del MWC  des del 2 fins al 5 de març. Segons Valls, a la ciutat hi ha un “caldo de cultiu” d’emprenedors del món digital, però que els falta projecció internacional, que és el que ofereix el 4Y4N. Valls considera que la projecció a l’exterior s’ha de fer ràpid, en menys de quatre anys, i que l’objectiu final és fer de Barcelona “un hub digital” del mercat europeu. “Que els emprenedors digitals vegin Barcelona com un lloc per arrencar i fer créixer el seu negoci”, ha assegurat.

La trobada doblarà l’espai

La segona edició del 4Y4N tindrà un 60% de públic internacional i un 40% de nacional. S’oferirà als emprenedors un “espai físic permanent” des d’on explicaran el seu projecte als visitants amb la intenció de trobar inversors i possibles compradors. Fins ara s’ha confirmat la participació de 220 empreses emergents que exposaran les seves idees a l’Innovation Market.